Rada nezávislých odborů Tesco zaslala dopis anglickému vedení společnosti Tesco PLC a akcionářům společnosti Tesco Stores ČR a.s.

Příspěvek  Ivan P. za Thu Sep 24, 2009 1:11 pm

Rada nezávislých odborů Tesco zaslala včera (23.9.2009) dopis akcionářům společnosti Tesco Stores ČR a.s. v Lucembursku a generálnímu řediteli TESCO PLC Siru Terrymu Leahy, ve kterém ho informuje o současném situaci a stavu společnosti Tesco Stores ČR a.s., poukazuje na nedostatky v hospodaření společnosti, nedostatek mzdových fondů a problematiku nespokojenosti zaměstnanců. Rada odborové organizace v pětistránkovém dokumentu shrnula situaci u společnosti, důvody snižujícího se zisku z pohledu odborových organizací, nedostatky v komunikaci a obchodní politice společnosti, poukázala na kriticky nízký stav zaměstnanců, jež se odráží na plnění hospodářských výsledků společnosti. Dále seznamuje generálního ředitele a akcionáře s dalšímy důvody, jež vedly k znovuobnovení stávkové pohotovosti, společně s podmínky možnosti odvolání či zrušení stávkové pohotovosti. Nezávislé odbory Tesco vyzvaly generálního ředitele Sira Tearry Leahy k jednání a rychlému zásahu a řešení problematiky v České republice, neboť komunikace s nejvyšším vedením v ČR je na bodu mrazu a bez jakéhokoli zájmu řešit vzniklou krizi.