Rada nezávislých odborů Tesco ocenila jednání se zaměstnavatelem

Rada nezávislých odborů Tesco ocenila jednání se zaměstnavatelem

Příspěvek  Ivan P. za Thu Oct 08, 2009 11:34 am

Rada nezávislých odborů Tesco dnes jednala v Praze se zástupci zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s.
Zástupci nezávislých odborových organizací při Tesco Stores ČR a.s., jež nepatří do skupiny OSPO, předložily vedení společnosti výčet možných návrhů a doporučení na zlepšení hospodářských výsledků, dle kterých odbory spatřují možné ohrožení hospodářských výsledků. Nezávislé odbory Tesco poukázaly na nedostatky v obchodní politice, jejichž výčet a doporučení zaměstnavatel ocenil jako velmi dobrý. Rada nezávislých odborů Tesco se shodla na poskytnutí prostoru, aby zaměstnavatel měl možnost připomínky odborů vyhodnotit a předložit možné návrhy řešení. Předseda nezávislých odborů Tesco Ivan Předinský následně ocenil a poděkoval zástupcům vedení společnosti za přístup a uskutečněné jednání, při kterém zástupce zaměstnavatele přislíbil, že se bude této problematice detailně věnovat a i nadále jednat.
Zástupci obou stran ocenili vzájemnou konstruktivnost, vstřícnost a důvěru. I nadále budou pokračovat ve společných jednáních s cílem dosažení vzájemné dohody a uzavření sociálního smíru. Rada nezávislých odborů Tesco respektuje právo zaměstnavatele na projednání a ponechává prostor pro další vzájemnou komunikaci a výměnu stanovisek do sjednaného termínu.
Další společné jednání je dle předběžné dohody plánováno uskutečnit v Brně v termínu nejpozději do 17. 10. 2009, kdy budou projednávány další body, zejména mzdové oblasti, které již nebylo vzhledem k časovým důvodům na tomto společném jednání možné projednat. Zaměstnavatel i zástupci nezávislých odborů si tak poskytnou svá stanoviska k již projednávaným bodům k další diskuzi a možným návrhům řešení.