Nedostatek hodin na úsecích

Nedostatek hodin na úsecích

Příspěvek  lištička za Mon Nov 16, 2009 11:44 pm

Dobrý den,
chtěla bych ce zeptat, jak se bude před Vánoci řešit nedostatek hodin a kvalifikovaných pracovníků.
U nás je to samý brigádník, než ho něco naučíte, tak odchází a můžete vynakládat síly zase nadarmo u nově příchozího.
Již nyní mnoho lidí pracuje u samé hranice svých sil, jen aby se všechno zvládlo a stihlo, protože to pak před sebou jen hrneme.
Já sama jsem v práci každý den přes čas minimálně hodinu, kterou mi stejně nezaplatí.
V obchodních novinách je Tesco oslavováno co by Obchodník roku, ale na čí úkor?
Za jedny peníze dělají lidi to co dříve dva, tři nebo čtyři. Vůbec si neumím představit, co bude, až nastane ten pravý vánoční shon .
Děkuji za odpověď .
S pozdravem Lištička
lištička

Adresa : Praha

Zobrazit informace o autorovi

Příspěvek  realista za Thu Nov 19, 2009 11:17 am

Hádám, že to dopadne stejně jako vždycky. 14 dní před Vánoci Tesco nažene na plochu houf nekvalifikovaných brigádníků, kteří tam udělají totální bordel, který pak ty obchody budou až do Silvestra uklízet.

realista
Anonymní

Příspěvek  Ivan P. za Thu Nov 19, 2009 5:30 pm

Bohužel Vás musím zklamat, ano, je tomu tak. Lidi budou nabráni pouze na Vánoce. Provozovny mají rozpočítané hodiny na celý měsíc, ale určitě to dopadne tak, jak popisujete. Pouze oněch 14 dnů.
Co se týče obchodníka roku, plně s Vámi souhlasím. Navíc, co je to za anketu, když ji pořádá společnost, která je Tescu vděčná za to, že ji máme ve svých provozovnách. Osobně považuji tuto anketu za zavádějící a bezpředmětnou. Nejedná se o kvalitní a profesionální agentutu, která by byla schopna kvalitně posuzovat anketu, která posuzuje obchodníky. Jediným oceněním, kterým se lze chlubit je to, které si zákaznici zvolí sami. A tam se Tesco neumístilo.
Ano, nikdo si našich zaměstnanců neváží, protože pokud by si jich kdokoli vážil, nevymýšlel by to co vymýšlí. Ono, každý kdo může hraba udělá všechno pro, aby mohl hrabat ještě víc.
Smůla je navíc i v tom, že další odbory OSPO žádný problém nevidí, a je-li útok jen z jedné strany, pak je to na dlouhou trať. Je také potřeba, aby i sami zaměstnanci se začali ozývat, bouřit a podpořit práci odborů tím, že do nich budou vstupovat. Každé slovo a nároky odborů se odvíjí zásadně od jejich velikosti a síly. Mají jen takový mandát, jaký jim dají zaměstnanci sami.
Podporu potřebujeme zejména od Vás, jen tak se začnou problémy řešit urychleně. Musíme se společně postavit našemu vedení a ukázat, že bez nás, zaměstnanců, to prostě nepujde...

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content