zima na pracovišti

zima na pracovišti

Příspěvek  zmrzlík za Sun Dec 05, 2010 7:02 pm

Uprostřed obchodu je teplota přijatelná a lze pracovat např. v tričku a mikinách, ale na vchodech a na informacích které jsou přímo naproti dveřím je výrazně chladněji. V těchto mrazech je na tomto úseku kolem 13°C a pracovníci finančních a zákaznických služeb pracují v letních halenkách a sakách které rozhodně nezahřejí. No

zmrzlík
Anonymní

Re: zima na pracovišti

Příspěvek  Ivan P. za Mon Dec 06, 2010 7:38 pm

zmrzlík napsal:Chci se zeptat jaká je zákonem určená minimální teplota na pracovišti. Tím myslím v Tesco hypermarketech.

Tak Vámi uvedená teplota je nepřijatelná. Nejsem sice zástupcem pro BOZP a zcela správně by Vám odpověděl náš admin Lukáš, který má oblast BOZP na starosti. Nicméně se Vám pokusím odpovědět dle zákona a platných vyhlášek. Důležité při tom je především znát profese zaměstnanců, budeme však vycházet ze standardních dat a to, že jsou řazeni do třídy práce I max. IIa, i tak je však rozdíl minimální a maximální teploty o pouhý 1 stupeň Celsia.

V prvním případě (nižší zátěž) je minimální teplota 20 stupňů Celsia a maximální 28 stupňů.
V druhém případě (vyšší zátěž) je minimální teplota 18 stupňů Celsia a maximální 27 stupňů.

Ani v jednom případě se však nejedná o teplotu 13 stupňů Celsia. Doporučujeme Vám se obrátit na příslušnou Krajsou hygienickou stanici, případně Oblastní inspektorát práce nebo nejbližší odborovou organizaci.