Nová kolektivní smlouva podepsána, platit začne 1. dubna.

Nová kolektivní smlouva podepsána, platit začne 1. dubna.

Příspěvek  tiskovecentrum.NOT za Wed Mar 21, 2012 12:38 pm

Zástupci odborových organizací a společnosti Tesco podepsali novou kolektivní smlouvu. Součástí dohody je zachování současného stavu zaměstnanců a navýšení benefitů

Praha, 16. března 2012 – Zástupci společnosti Tesco, největšího tuzemského maloobchodního zaměstnavatele s téměř 15 000 zaměstnanci, společně se zástupci odborových organizací při Tesco Stores ČR a. s., uzavřeli 15. března novou kolektivní smlouvu s platností do 30. června 2014.

Součástí dohody je v průběhu roku stabilizovat současný stav zaměstnanců na všech provozovnách a rozšíření stávajících zaměstnaneckých výhod.

V nové kolektivní smlouvě se podařilo nejenom zachovat zaměstnanecké výhody a nadstandardní podmínky v současném rozsahu, ale došlo k jejich dalšímu rozšíření, a to i navzdory nastupující recesi. Zaměstnancům tak bude navýšena věrnostní odměna a navýšen příspěvek na tzv. „sociální výpomoc“ při mimořádných tíživých životních událostí. Zcela novým benefitem je rekondiční bonus. Zaměstnanci Tesco tak mohou využít nejširší nabídky zaměstnaneckých výhod v celém odvětví českého maloobchodu.

Mimořádně citlivou otázkou ve všech firmách je výše mezd. Přestože jsou zaměstnavatelé pod velkým tlakem zpráv o očekávaném hospodářském útlumu, rozhodlo se Tesco na rozdíl od státní správy a některých konkurentů, že nebude následovat trend snižování mezd u stávajících zaměstnanců. Avšak na druhé straně si ani nemůžeme dovolit letos mzdy navýšit.

„Jednání o nové kolektivní smlouvě byla v této složité době obzvlášť náročná. Jsem proto velice rád, že se podařilo se zástupci odborů najít vyvážený kompromis a děkuji jim za věcný a profesionální přístup,“ řekl po jednání Karel Foltýn, personální ředitel Tesco.
tiskovecentrum.NOT

Zobrazit informace o autorovi http://http:nezavisleodborytesco.blogspot.com