Nucené podepisování smlouvy

mikyvorel

Nucené podepisování smlouvy Empty Re: Nucené podepisování smlouvy

Příspěvek  NOT, poradna Mon Jan 28, 2013 11:30 pm

mikyvorel napsal:Zdravím, v Tescu pracuji téměř rok na nočních směnách, nyní nás však nutí podepisovat nové smlouvy, abychom mohli chodit i na pokladny. Prosím o rady jak se tomuto bránit. Mnohokrát děkuji a zdravím

Jednoduše. nepodepisovat. Pracovní smlouva je dvoustranný právní akt k jejíž změně je zapotřebí souhlasu (shodného stanoviska) obou smluvních stran. Nepodepsání není důvodem ke zrušení pracovního poměru. Pouze zůstávají beze změny dosavadní pracovní podmínky. K podpisu změny pracovní smlouvy nesmí být nikdo nucen. Pokud by to tak bylo, je zapotřebí bez odkladu kontaktovat Linku ochrany zájmů a oznámit donucování k podpisu změny pracovní smlouvy.

Jste-li členem odborů, obraťte se také na Vašeho odborového zástupce, který Vám bude nápomocen, zastupuje Vás, či Váš nesouhlas se způsobem aplikace změny pracovní smlouvy se zaměstnavatelem může projednat.
NOT, poradna

Adresa : Nezávislé odbory Tesco, Skandinávská 128/2, Brno 619 00