Zástupci odborových organizací a společnosti Tesco se dohodli na navýšení mezd

Zástupci odborových organizací a společnosti Tesco se dohodli na navýšení mezd

Příspěvek  Ivan P. za Wed Jul 16, 2014 11:17 pm

V Tesco vzrostou od 1. července mzdy, v průměru o 2%

Praha, 30. května 2014 – Společnost Tesco zvýší od 1. července 2014 svým zaměstnancům mzdy v průměru o 2 procenta. Dnes se na tom dohodli zástupci společnosti Tesco a odborových organizací Tesco Stores při uzavření Kolektivní smlouvy na následující období.

„Je mi potěšením ocenit tvrdou práci, kterou naši zaměstnanci odvádí pro naše zákazníky. Investice do našich zaměstnanců je pro Tesco velice důležitá a to nejen prostřednictvím navyšování mezd, ale také prostřednictvím široké nabídky zaměstnaneckých výhod, školení a rozvoje, které pomáhají našim zaměstnancům v kariérním postupu,“říká Nahal Yousefian, personální ředitelka Tesco Stores ČR.

Milan Matušík, zástupce odborových organizací při Tesco Stores k výsledkům jednání dodává:„Uvědomujeme si, že obchodní řetězce jsou pod silným konkurenčním tlakem a prostor pro zvyšování mezd je omezený. Proto jsme rádi, že se nám podařilo navýšení mezd vyjednat. “

Tesco je jedním z mála obchodních řetězců, který v letošním roce oznámil navýšení mezd svým zaměstnancům. Kromě toho společnost zachová v plném rozsahu i všechny dosavadní zaměstnanecké benefity, které v rámci českého maloobchodu patří k nejširším.