Nezávislé Odbory Tesco
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anonymní řekl(a)...

Goto down

Anonymní řekl(a)... Empty Anonymní řekl(a)...

Příspěvek  Admin Sat Jul 25, 2009 11:06 pm

Dobrý den,

chtěla bych se na něco optat. Dostala jsem výpověď z organizačních důvodů při kterých mám nárok na odstupné platy. Se zaměstnavatelem jsme se dohodly na dvouměsíční výpovědní lhůtě, s tím že po dvou měsících dostanu odstupné platy a půjdu. Hledám si proto nové zaměstnání,ale dnes mi bylo sděleno (až když jsem se informovala), že odbory nepodepsaly (či neschválili) právě tyto výpovědi a že až je schválí tak až poté mi poběží výpovědní lhůta. Je to pravda? Já třeba když budu mluvit sama za sebe, chci už být z tesca co nejdřívě pryč a ráda bych kdyby se to uspíšilo. Protože jako by nemám už nyní pracovní místo, protože se již zrušilo k 1.4.2009 tak mě přeřadili na pokladnu. Já jsem souhlasila že po dobu výpovědní lhůty budu vedená na pokladně, ale tohle se mi nelíbí. Jak dlouho to bude trvat?? mě totiž přijde, že právě tímto odbory lidem nepomáhají. Já chci být už pryč, najít si klidnou práci a být k pohodě a ne tohle. Jestli se to potáhne ještě dlouho tak dám výpověď asi sama i když bez nároku na odstupné platy a já už tu prostě dělat nechci!!! ale o tohle přesně podle mého jde, znepříjemnit to tu lidem aby odešly sami a nemuseli jim ty platy dávat. Odbory pomozte, jestli je to pravda tak s těma výpověďma si pospěšte a nebo poraďte co v takovéto situaci dělat.

a druhá možnost je, že si to zase naše celé tesco vymyslelo a vubec z toho není nic pravda... ani rádi lžou.. ty odstupné platy jsem musela řešit až s právníkama... nejdřív mi tvrdily, že na ně nemám nárok až s papírem od právníka káply božskou. Všude se tu lže, vedení by se mělo vyměnit a pak tesco možná zase začne fungovat. Děkuji za odpověď.
Admin
Admin
Admin

Počet Příspěvků : 181
Reputace : 1
Datum Registrace : 25. 07. 09
Věk : 37
Adresa : Brno

https://nezavisleodborytescc.forumczech.com

Návrat nahoru Goto down

Anonymní řekl(a)... Empty Odborová organizace zaměstnanců Tesco Stores ČR a.s. řekl(a)...

Příspěvek  Admin Sat Jul 25, 2009 11:07 pm

Dobrý den,
je pravdou, že organizační změny ještě neprošly procesem schválení. Společnost nám do dnešního dne své stanovisko nepředložila, nebo my alespoň o tom nevíme. Musí tak však učinit, jelikož i Úřad práce bude požadovat naše stanovisko. Ke chválení musí samozřejmě dojít na všech provozovnách. V současné době tedy dochází k prodlení ze strany Tesco. Po záměru firmy běží 30 dnů pro stanovisko odborů (nebudeme jej však zbytečně prodlužovat) následně může být uplatněna výpověď z organizačních důvodů, kdy výpovědní doba počíná běžet prvním dnem následujícího měsíce po doručení výpovědi.
I my se domníváme, že záměrně dochází ke zdržení. Nicméně, i když dochází ke zrušení Vašeho pracovního místa, může Vás zaměstnavatel přeřadit na jinou pozici pouze s Vaším souhlasem, jinak to není možné. Musel by Vás nechat na současné pozici, pokud ji zrušil, jednalo by se o překážku v práci na straně zaměstnavatele, kde Vám náleží náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku.
Jinak, že Vás někdo oblboval, že nemáte nárok na odstupné, bylo by vhodné napsat nám provozovnu nebo tuto skutečnost oznámit Inspektorátu práce popřípadě Úřadu práce. Pokud budeme mít k dispozici provozovnu a jméno osoby, budeme tuto skutečnost řešit. Nejste ovšem jediná, která si na tento postup stěžuje, těchto poznatků již máme z více provozoven.
Snad Vás alespoň částečně tato odpověď uspokojí, ale určitě se nevzdávejte bez boje, odstupné Vám právem náleží. V případě potřeby se na nás klidně obraťte, rádi pomůžeme. Hezký den :-)
Admin
Admin
Admin

Počet Příspěvků : 181
Reputace : 1
Datum Registrace : 25. 07. 09
Věk : 37
Adresa : Brno

https://nezavisleodborytescc.forumczech.com

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: