práce netýkající se mé fuknce
2 posters
Strana 1 z 1
práce netýkající se mé fuknce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mi může manažer nařídit směnu která se netýká mé funkce? Jako ja kontrolorka zasob aby mě využívala na pokrytí např. Pekařky I jiné funkce? Děkuji za odpověď
alice 1- Počet Příspěvků : 2
Reputace : 0
Datum Registrace : 22. 09. 15
Re: práce netýkající se mé fuknce
alice 1 napsal:Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mi může manažer nařídit směnu která se netýká mé funkce? Jako ja kontrolorka zasob aby mě využívala na pokrytí např. Pekařky I jiné funkce? Děkuji za odpověď
Dobrý den,
v souladu s platným zákoníkem práce musí pracovní smlouva obsahovat druh práce, který má zaměstnanec pro zaměstnavatele vykonávat. Podle § 38 zákoníku práce je pak zaměstnavatel povinen přidělovat zaměstnanci práci podle pracovní smlouvy. Z tohoto kogentního ustanovení je patrné, že pracovník kontroly zásob není pekař a není mu tak přidělována práce dle pracovní smlouvy.
S výjimkou případů uvedených v § 41 odst. 1 a 2 ZP pak může zaměstnavatel převést zaměstnance i bez jeho souhlasu na dobu nezbytné potřeby na jinou práci, než byla sjednána v pracovní smlouvě, jestliže je to třeba k odvrácení mimořádné události, živelní události nebo jiné hrozící nehody nebo k zmírnění jejich bezprostředních následků, a to na nezbytně nutnou dobu. To je zaměstnavatel povinen se zaměstnancem třeba projednat. Nutno však podotknout, že do této dikce zákona rozhodně nepatří nedostatek prodavačů s inkasem a fronty na pokladnách, neboť se nejedná o mimořádnou nebo živelní událost.
Jestliže zaměstnavatel převádí zaměstnanci na jinou práci, než odpovídá pracovní smlouvě, a zaměstnanec s takovým opatřením nesouhlasí, může jej zaměstnavatel převést jen po projednání s odborovou organizací (§ 46 ZP). Projednání není potřeba, pokud doba převedení nepřesáhne 21 pracovních dnů v roce.
Similar topics
» práce netýkající se mé fuknce
» Měsíční Harmonogram práce
» Víc práce na jednou....
» prace na 300 procenr
» návrat do práce
» Měsíční Harmonogram práce
» Víc práce na jednou....
» prace na 300 procenr
» návrat do práce
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: