Pracovní doba a přesčasy
2 posters
Strana 1 z 1
Pracovní doba a přesčasy
Dobrý den, chci se zeptat, když mám pracovní dobu například 8 hodin a tuto si odpracuji. Tak musím na vyžádání zůstat i na přes čas? Nejde mi o to, že by nebyly proplaceny, to samozřejmě jsou a v plné výši. Ale jestli mám možnost odmítnout zůstat v práci déle? Protože ne vždycky se to hodí a třeba nemůžu, ale od manažerů je to podané tak, že jsme za to placeni tak musíme dělat kdy si řeknou a jak dlouho chtějí.
_______________________________________________________________________________________
Moje stránky: malá rychlá půjčka do výplaty
_______________________________________________________________________________________
Moje stránky: malá rychlá půjčka do výplaty
Re: Pracovní doba a přesčasy
seychel napsal:Dobrý den, chci se zeptat, když mám pracovní dobu například 8 hodin a tuto si odpracuji. Tak musím na vyžádání zůstat i na přes čas? Nejde mi o to, že by nebyly proplaceny, to samozřejmě jsou a v plné výši. Ale jestli mám možnost odmítnout zůstat v práci déle? Protože ne vždycky se to hodí a třeba nemůžu, ale od manažerů je to podané tak, že jsme za to placeni tak musíme dělat kdy si řeknou a jak dlouho chtějí.
Dobrý den,
zaměstnavatel Vám může přesčas nařídit, avšak pouze výjimečně a písemně. Ale může se jinak s Vámi na případné práci přesčas dohodnout. Pokud nesouhlasíte nebo nemůžete, řídíte se podle Vámi podepsaného harmonogramu směn.
Pokud Vás však zaměstnavatel nutí, třeba i pod výhrůžkou nebo Vás následně dokonce šikanuje, neprodleně nám napište podrobnosti na mail kodex@cz-not.eu či poradna@cz-not.eu nebo kontaktujte přímo linku ochrany zájmů Tesco.
Similar topics
» Nerovnoměrně rozvržená pracovní doba
» otevírací doba
» nerovnoměrně rozvržená prac. doba u pracovníků administrativy
» pracovní oblečení
» Obtěžování mimo pracovní dobu
» otevírací doba
» nerovnoměrně rozvržená prac. doba u pracovníků administrativy
» pracovní oblečení
» Obtěžování mimo pracovní dobu
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: