poradte prosím

juraj

Zobrazit informace o autorovi

Příspěvek  NOT, poradna za Sun Mar 16, 2014 10:32 pm

juraj napsal:Dobrý den.Mám prosbičku.Pracuji v Tescu cca 4 roky-od otevření baráku.Pracuji jako skladník a po dohodě s paní ředitelkou jsem nastoupil na noční směnu jako doplnovač.Jde mi o to, že paní ředitelka má na všechny vysoké nároky.Pracovní dobu máme od 22.00 do 06.00 hod.Domů chodíme ,při nejlepším po 08.00hod--není vyjímkou že domů se dostanu kolem 12 hodiny dopoledne.Paní ředitelka nám vždy ráno oznámí že domů půjdeme až ona uzná za vhodné.Zajímá mě tedy jestli na to má zaměstnavatel právo či nikoliv.Předem děkuji za odpověd a zároven děkuji za Tesco odbory-jste skvělí

Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz a poskytnutou informaci. Jak vyplývá z Vaší informace, postup ředitelky je v rozporu s Etickým kodexem a zřejmě i s právními předpisy, zejména není-li tato doba, kterou trávíte v práci evidována a proplácena jako případná práce přesčas. Vaše pracovní směna končí dle harmonogramu směn a nemáte-li písemně předem nařízenu práci přesčas, není Vaší povinností čekat, až se paní ředitelka rozhodne, zda můžete či nemůžete domů.
Vámi položený dotaz na toto a podobná jednání není jediný a zřejmě ani poslední. Abychom mohli celou situaci řešit či prověřit, zda se nejedná o opakovaný případ, potřebujeme znát provozovnu. Pokud nechcete psát zde, prosíme o zaslání Vaší provozovny na náš e-mail kodex@cz-not.eu, kde můžete uvést i další podrobnosti, které nám usnadní prověření Vaší stížnosti.
Děkujeme a přejeme hezký den
NOT, poradna

Adresa : Nezávislé odbory Tesco, Skandinávská 128/2, Brno 619 00

Zobrazit informace o autorovi http://www.cz-not.eu/

Příspěvek  ondra za Sat Jul 12, 2014 8:14 pm

jak dopadlo prověřování podnětu?

ondra

Zobrazit informace o autorovi http://www.babyburza.cz

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content