preventivní prohlídka
Strana 1 z 1
preventivní prohlídka
Dobrý den.
Chci se zeptat, jak je to s preventivní prohlídkou.Každý rok se chodí na preventivní prohlídku, každý rok je nám řečeno, že na preventivní prohlídku se chodí ze svého volna.V žádném jiném zaměstnání jsem se s tím nesetkala, když jsem šla na preventivní prohlídku v pracovní době, tak mi to bylo proplaceno a nemusela jsem si ty hodiny nadpracovávat.Trochu mě to zaráží, já tu preventivní prohlídku nechci, chce ji po mě Tesco.Děkuji za odpověď.
Chci se zeptat, jak je to s preventivní prohlídkou.Každý rok se chodí na preventivní prohlídku, každý rok je nám řečeno, že na preventivní prohlídku se chodí ze svého volna.V žádném jiném zaměstnání jsem se s tím nesetkala, když jsem šla na preventivní prohlídku v pracovní době, tak mi to bylo proplaceno a nemusela jsem si ty hodiny nadpracovávat.Trochu mě to zaráží, já tu preventivní prohlídku nechci, chce ji po mě Tesco.Děkuji za odpověď.
anonym- Anonymní
Re: preventivní prohlídka
anonym napsal:Dobrý den.
Chci se zeptat, jak je to s preventivní prohlídkou...
Dobrý den, naprosto správně jste napsala, že preventivní prohlídku vykokonanou na příkaz zaměstnavatele máte s náhradou mzdy. Pokud Vám kdokoli tvrdí opak, nehovoří pravdu. Zaměstnanci, který se podrobil pracovnělékařské prohlídce, se poskytne pracovní volno, přičemž zaměstnavatel je povinen nahradit zaměstnanci případnou ztrátu na výdělku, a to ve výši průměrného výdělku (§ 103 Zákoníku práce; Nařízení vlády č. 590/2006 Sb.).
V případě, že by Vás zaměstnavatel nutil vykonat preventivní prohlídku ve svém volnu a neumožnil by Vám k výkonu prohlídky pracovní volno s náhradou mzdy, ihned nám tuto skutečnost sdělte, je nutno označit provozní jednotku, popřípadě i osobu, která tuto informaci k pracovnělékařským prohlídkám sdělila.
Následně budeme informovat příslušný inspektorát práce a vedení společnosti.
Hezký den
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: