Přestávka na jídlo
3 posters
Strana 1 z 1
Přestávka na jídlo
Dobrý den.Ráda bych se zeptala,jestli se může přestávka na jídlo rozdělit na více kratších přestávek,třeba na 3x?Kdo tyto přestávky určuje?Manažer,který se sám nají u počítače a kouřit chodí každou chvíli?Jsem také kuřačka a přivítala bych rozdělení přestávky aspoň na dvě části.Může nařídit vybrání pauzy vcelku?
Ku?a?ka- Anonymní
Re: Přestávka na jídlo
Kuřačka napsal: Dobrý den.Ráda bych se zeptala,jestli se může přestávka na jídlo rozdělit na více kratších přestávek,třeba na 3x?Kdo tyto přestávky určuje?Manažer,který se sám nají u počítače a kouřit chodí každou chvíli?Jsem také kuřačka a přivítala bych rozdělení přestávky aspoň na dvě části.Může nařídit vybrání pauzy vcelku?
Dobrý den,
zákoník práce umožňuje čerpat přestávku na jídlo a oddech v několika částech, z nichž alespoň jedna musí trvat nejméně 15 minut. V kolektivní smlouvě jsme přesněji definovali možnost rozdělení přestávky zaměstnance na jídlo a oddech do několika částí v bodu 4.3.2. platné kolektivní smlouvy pro období od 1. 7. 2010 do 31. 3. 2012 tak, že přestávka v práci na jídlo a oddech může být rozdělena do dvou částí v trvání 15 minut.
Máte-li tedy zájem čerpat takto přestávku, máte na to právo zaručené nejenom zákoníkem práce ale je i zaručeno a přesně definováno platnou kolektivní smlouvou.
Pokud byste měla jakékoli problémy s čerpáním přestávky ve dvou částech, informujte nás a my už vše zařídíme jiným postupem.
Děkujeme…
zákoník práce umožňuje čerpat přestávku na jídlo a oddech v několika částech, z nichž alespoň jedna musí trvat nejméně 15 minut. V kolektivní smlouvě jsme přesněji definovali možnost rozdělení přestávky zaměstnance na jídlo a oddech do několika částí v bodu 4.3.2. platné kolektivní smlouvy pro období od 1. 7. 2010 do 31. 3. 2012 tak, že přestávka v práci na jídlo a oddech může být rozdělena do dvou částí v trvání 15 minut.
Máte-li tedy zájem čerpat takto přestávku, máte na to právo zaručené nejenom zákoníkem práce ale je i zaručeno a přesně definováno platnou kolektivní smlouvou.
Pokud byste měla jakékoli problémy s čerpáním přestávky ve dvou částech, informujte nás a my už vše zařídíme jiným postupem.
Děkujeme…
Přeji hezký den, Ivan
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jakým způsobem postupovat, když si jdu vybrat přestávku (někdy to ani nestihnu do 5,5 hod) a na přestávku mi neustále někdo volá nebo mě někdo shání a něco po mě chtějí. Stává se to téměř denně a pokud sem v práci zrovna sám, tak není možné si přestávku v klidu vybrat. Z jakých důvodů mě mohou z přestávky stáhnout a hrozí mi za to nějaké postihy od vedení, když řeknu, že prostě přestávku neukončím?
Děkuji za odpověď
chtěl bych se zeptat, jakým způsobem postupovat, když si jdu vybrat přestávku (někdy to ani nestihnu do 5,5 hod) a na přestávku mi neustále někdo volá nebo mě někdo shání a něco po mě chtějí. Stává se to téměř denně a pokud sem v práci zrovna sám, tak není možné si přestávku v klidu vybrat. Z jakých důvodů mě mohou z přestávky stáhnout a hrozí mi za to nějaké postihy od vedení, když řeknu, že prostě přestávku neukončím?
Děkuji za odpověď
xxx- Počet Příspěvků : 1
Reputace : 0
Datum Registrace : 05. 08. 11
Dobrý den. Podle zákoníku práce je zaměstnavatel povinen poskytnout přestávku nejdéle po šesti hodinách souvislé práce a to na třicet minut. Avšak Tesco Kolektivní smlouva (TKS) ukládá nejdéle po pěti a půl hodinách souvislé práce. Tato přestávka se nezapočítává do pracovní doby, tudíž by zaměstnavatel neměl požadovat navrácení do provozu.
předseda místní organizace
malé formáty Morava - Jih
a Čechy - Jih
Jan Křížek
telefon: +420 774908161
předseda místní organizace
malé formáty Morava - Jih
a Čechy - Jih
Jan Křížek
telefon: +420 774908161
Kamzik911- Počet Příspěvků : 3
Reputace : 0