Odbory v Tescu obnovují kolektivní vyjednávání

Odbory v Tescu obnovují kolektivní vyjednávání Empty Odbory v Tescu obnovují kolektivní vyjednávání

Příspěvek  tiskovecentrum.NOT Mon Jun 07, 2010 1:43 am

Odbory v Tescu obnovují kolektivní vyjednávání

Brno, 7. 6. 2010 / 1:25

Nezávislé odbory Tesco (NOT) společně s Podnikovým výborem OSPO, kteří sdružují jednotlivé odborové organizace při Tesco v ČR, zaslaly dnes v noci vedení společnosti Tesco Stores ČR a.s. společný návrh textu kolektivní smlouvy. Obnovují tím v dubnu přerušená jednání o nové kolektivní smlouvě.

Zástupci oborových organizací NOT a OSPO plní vzájemnou dohodu z května, kdy došlo k ujednání, že své návrhy kolektivní smlouvy projednají a zpracují v jeden společný návrh. Kolektivní vyjednávání u zaměstnavatele tak povedou společně a ve vzájemné shodě. I přes odlišnost obsahu a znění textu obou návrhů kolektivní smlouvy, byla jednání mezi NOT a OSPO bez komplikací a k vytvoření jediného a pro obě strany přijatelného návrhu bylo třeba tři týdny. Stejný čas budou mít nyní odbory na jednání se zaměstnavatelem. Pouhých 24 dnů zbývá do konce platnosti stávající kolektivní smlouvy a pro jednání si zástupci odborů, kteří kolektivní vyjednávání povedou, vyžádali celkem 8 dnů, obsahujících v součtu 64 hodin vyjednávání. Další čas bude ale potřeba k projednání protinávrhů zaměstnavatele na straně odborů. I přesto však věří zástupci NOT, že pokud se jednání výrazně nezkomplikují, může být kolektivní smlouva uzavřena včas, tedy do 30. června.

Jan SKÁCEL, tiskový mluvčí
Rada Nezávislých odborů Tesco