Příspěvek  Admin za Mon Mar 22, 2010 8:02 pm

Nezávislé odbory Tesco dokončily finální návrh kolektivní smlouvy

Rada nezávislých odborů Tesco dokončila návrhy textu kolektivní smlouvy Tesco a jejich příloh. Tím vstupuje do konečné fáze kolektivního vyjednávání o pracovních a mzdových podmínkách zaměstnanců společnosti Tesco Stores ČR a.s., které se uskuteční v prvních kolech již tento pátek 26. 3. 2010 v centrále společnosti Tesco Praha – Eden.

Ve svém textu odbory vycházejí především z nezkušenosti a neznalosti zaměstnanců Tesco se zněním zákoníku práce. Odbory stanovují v textu jasná a striktní pravidla na dodržování zákona a požadují zejména spravedlivé mzdové ohodnocení zaměstnanců. Počítají též s nárůstem mezd, 4% a podmínkou plného pracovního úvazku zaměstnanců a omezením využívání krátkodobého agenturního zaměstnávání bez souhlasu odborů. Kolektivní smlouva musí zaručit zaměstnancům dlouhodobé sociální jistoty, stálou a spravedlivou mzdu v návaznosti na požadavky k výkonu práce ze strany zaměstnavatele. Návrh kolektivní smlouvy vychází především ze zásady zneužívání výhody společnosti, jako dominantního zaměstnavatele na českém maloobchodním trhu.

Jan SKÁCEL
I. místopředseda odborové organizace
zaměstnanců Tesco Stores ČR a.s.
tiskový mluvčí NOT
skaceljan@gmail.com
tiskovecentrum.NOT@email.cz
Admin