Odboráři v Tescu chtějí čtyři procenta k platu navíc

Odboráři v Tescu chtějí čtyři procenta k platu navíc Empty Odboráři v Tescu chtějí čtyři procenta k platu navíc

Příspěvek  Admin Thu Mar 25, 2010 9:57 am

Čtyři procenta navíc k platu a méně lidí z agentur požaduje část odborářů ve společnosti Tesco Stores. V řetězci působí několik organizací a s tímto požadavkem přišli zástupci Nezávislých odborů Tesco. Současná kolektivní smlouva bude platit do konce června.

"Odbory stanovují v textu jasná a striktní pravidla na dodržování zákona a požadují zejména spravedlivé mzdové ohodnocení zaměstnanců. Počítají též s nárůstem mezd o čtyři procenta a podmínkou plného pracovního úvazku zaměstnanců a omezením využívání krátkodobého agenturního zaměstnávání bez souhlasu odborů," cituje ČTK tiskového mluvčího organizace Jana Skácela.

Kolektivní vyjednávání je podle něj nyní ve své poslední fázi. Odboráři v Tescu rozhodně nepatří mezi ty, kdo by se báli ozvat. Loni podpořili výzvu jiných svazů, aby se obchodní řetězce nepředháněly v prodlužování otevírací doby na Štědrý den, o rok dřív neváhali vyhlásit stávkovou pohotovost, když se jim zdálo, že firma počítá do budoucna s příliš nízkým počtem pracovníků v prodejnách.

Zdroj Aktualne.cz
Admin